Az évente négyszer megújuló, „origami menünek” keresztelt itallap például nemcsak ízeket, de humorral és érzékenységgel megírt sztorikat is kínál a vendégeknek. Manon szerint ugyanis egy bár akkor igazán emlékezetes, ha többet tud adni egy pár szép pohár italnál.
Karrierje egészen más irányból indult: közgazdaságtant, majd jogot tanult, mielőtt rájött volna, hogy a gasztronómia világa közelebb áll hozzá, mint a paragrafusoké. Séf szeretett volna lenni, de a konyhák zárt közege helyett végül a bárpultnál találta meg azt, amit keresett: közvetlenséget, alkotást, és azt az apró varázslatot, amikor egy jól eltalált ital pillanatok alatt jobbá teszi valakinek az estéjét.
Italai könnyedek és rétegzettek, kedvenc alapanyaga a citrom, amely frissességével és játékos savasságával gyakran visszaköszön a koktéljaiban. Fontos számára a szezonalitás is – az Avrában görög, többnyire helyi alapanyagokat használnak, sokszor egyenesen a szálloda saját kertjéből, ami jól példázza, hogy nemcsak az ízek, hanem a mögöttük rejlő gondolkodásmód is számít.

Manon Kapfer megosztja három kedvenc nyári koktélját a W by Roadster olvasóival – néhány kortynyi inspirációként a szezonra.
Orange – Könnyed elegancia mediterrán hangulatban
Hozzávalók:
- 15 ml narancsvirágméz
- 15 ml rebarbaraszirup
- 15 ml pisztáciás vodka
- 85 ml habzóbor
Elkészítés:
Töltsük az összetevőket egy borospohárba. Jól kihűtve szervírozzuk.
Charlie Chaplin – Mozivászonra illő koktél
Hozzávalók:
- 25 ml sloe gin
- 25 ml lime-lé
- 25 ml baracklikőr
Elkészítés:
Rázzuk össze az összetevőket jéggel, majd finoman szűrjük egy Nick & Nora pohárba.
Honey – A közös pillanatok íze
Hozzávalók:
- 1000 ml méhpempős gin (100 g méhpempőt áztassunk 1000 ml ginbe)
- 335 ml peach brandy
- 460 ml lime-lé
- 230 ml cukorszirup
- 55 ml Peychaud’s bitter
- 625 ml zsíros görög joghurt
- 7 g szárított levendula
Elkészítés:
Ez az a koktél, ami remek választás lehet baráti összejövetelek alkalmával, mindössze egy kicsit előre kell gondolkoznunk. Egy nagy edényben keverjük össze az összes hozzávalót a joghurt kivételével, egy külön, nagy tálba pedig tegyük bele a görög joghurtot. Lassan öntsük rá a joghurtra a folyékony keveréket, de véletlenül se csináljuk fordítva. Óvatosan keverjük addig, amíg teljesen homogénné nem válik. Hagyjuk állni a keveréket 5 órán át, majd szűrjük át egy kávéfilteren egy éjszaka alatt. Tároljuk hűtve, és szervírozzuk jéggel, old fashioned pohárban.
(Fotók: Four Season Astir Palace Hotel Athens, Illusztráció: Váradi Johanna)
A cikk eredetileg a W by Roadster harmadik print számábam, a 2025-ös Summer Issue-ban jelent meg.